Per 4 persones.
- 4 sépies petites o 2 de grans.
- 2 patates grans
- 2 cebes
- 2 tomaquets
Opcional: allioli
Aquest és un plat clàssic de la cuina marinera (de la barca) catalana. Molt senzill i espectacularment bó. Tallem la ceba a juliana fina i comencem a sofregirla, seguidament incoorporem la sípia tallada a daus, ara deixarem uns 30 minuts a fins que la sépia perdi tota l´aigua i tot agafi un color marronós. Ara es el moment de tirar el tomaquet ratllat o triturat, esperem 10 miuts que es sofregeixi una mica i finalment tirem la salsa de la sépia (que la peixatera us la guardi), dos dits d´aigua i les patates tallades a daus. 30 minuts a foc lent i tenim el plat llest per menjar. Sempre hi ha l´opció de afegir-hi una picada 10 minuts avans de acabar el plat d´all, julivert, pa torrat i avellanenes o ametlles, o també fer un allioli i en el plat mateix posar-ni una mica un cop serviu. Jo, en aquest cas, no vaig fer cap de les dues opcions i es bó igual.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada