L´inspiració d´aquest plat vé de la meva cosina Montse, aquestes vacances hem estat a les Cases d´Alcanar on ella i família estiuejen. Un día ens van invitar a dinar i ens va fer per un plat típic de la zona "Arròs de pato", no l´havia tastat mai i la veritat era molt bó. Aquests dies d´estiu vaig voler fer un arròs semblant, no igual perquè no tinc la seva recepte, i també li vaig canviar l´ànec pel pollastre, però també hem va quedar molt bó i per això comparteixo la recepte:
Per 4 persones:
400g arròs
1 Ceba gran, 1 pebrot verd
Mongetes tendres
4 o 5 dents d´all
3/4 de pollastre trossejat petit
Brou de pollastre casolà (la carcassa, ceba, pastanaga...)
Primer enrossim els troços de pollastre a la cassola amb els dents d´all sencers com si fessim un pollo al ajillo, ho reservem apart. Ara fem el sofregit de ceba i pebrot verd lentament fins que la ceba afagi color fosc. En aquest moment, afegim les mongetes tendres, el pollastre i ho cobrim amb la meitat del brou de pollastre que hem fet. Deixem uns 30 minuts que el pollastre es vagi guisant i el brou es consumeixi. En aquest moment és quan hem d´agafar una altra cassola tirar-hi un raig d´oli, i enrossir un minut l´arròs, seguidament tirar-hi el guisat de pollastre i l´altre meitat de brou. En 15 min tindrem l´arròs llest. Com que aquesta vegada volía que l´arròs hem quedés una mica caldós vaig tirar-hi 3 porcions de brou per 1 d´arròs.
La foto de la cassola de fang és l´arròs de pollastre, l´altre és el d´ànec durant la seva elaboració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada