diumenge, 5 d’octubre del 2014

"Aligot" de patata amb rossinyols, trompetes de la mort i camagrocs

L´aligot és una recepta occitana que fan a França i es tracta d´un puré de patata amb formatge i un punt d´all. En aquest cas he incorporat a la recepta una barreja de bolets saltejats.
Per 6 persones:
- 6 patates, 1 cunya de formatge tendre,  50g mantega, 1 brick petit de crema de llet, 200ml de llet, alls, julivert i bolets (camagrocs, trompetes de la mort, rossinyols...)
Posem a bullir les patates uns 25 minuts.  Preparem la barreja de bolets saltejant-los en una paella amb oli i 3 grans d´all picats durants uns minuts i els reservem. Ara en una olla gran posem la mantega i a foc lent sofregim 2 grans d´all picats, incorporem les patates i les aixafem amb una forquilla fent un puré.  Per lligar-ho i fer l´aligot en aquest moment sense parar de remenar es posa la crema de llet, la llet i el formatge que haurem ratllat fins que aconseguim un puré de patata elàstic. Finalment barrejem els bolets amb l´aligot, rectifiquem de sal i pebre, una mica de julivert picat i llest!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada