dissabte, 11 d’octubre del 2014

Arròs caldós de sípia, escamarlans i cloïses

Per fer aquest arròs mariner, per 4 persones necessitem:
400g d´arròs
2 sípies grans o 4 petites amb la seva salsa
8 escamarlans
Un grapat de cloïses
2 tomaquets, 1 ceba gran
Fumet de peix
Agafem una cassola amb oli i marquem volta i volta els escamarlans i les cloïses fins que s´obrin una mica i ho reservem. En aquest mateix oli comencem a sofregir la ceba, es una de les claus d´aquest plat, la ceba es té que fer lentament i ha de quedar de color marró. Ara hi afegim el tomaquet ratllat i ens uns minuts la sípia tallada a daus amb la seva salsa (demaneu a la peixateria que us donguin la salsa de la sípia), sofregim a foc lent la sípia uns 10 minuts i cobrim la sípia de fumet i ho deixem que es fagi a foc lent fins que s´evapori casi tot el liquid uns 20-30 minuts, aixi la sípia s´estovarà i serà més agradable de menjar. Ara´ha arribat el moment d´afegir l´arròs a la cassola, donem unes voltes 1 minut i afegim el fumet, com que volem un arròs caldós posarem 3 o 4 parts de fumet per 1 d´aigua. En 15 min tindrem el plat llest.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada