dissabte, 6 de setembre del 2014

Arròs de rap, escopinyes i muselina d´all

Encara estic emocionat de lo bò que era aquest arròs. I ademés recpta original meva. El que necessitem:
- Per 4 tasses d´arròs.
- Fumet de peix
- 2 lloms de rap tallats a daus, el cap per fer el fumet i un grapat d´escopinyes
- safrà, all, 3 tomaquets madurs, 8 de mongetes tendres, 1/4 de pebrot verd de fregir i un allioli suau que farem al minipimer
Primer agafem el cap del rap i el posem a una olla amb aigua a bullir amb una ceba, una pastanaga, i una mica de julivert i deixem que bulli 20 minuts i tindrem el fumet per mullar l´arròs llest.
Ara posem un raig d´oli a la paella i fregim els daus de rap, els reservem, posem les escopinyes, i quan s´obrin també reservem. En un morter piquem uns brins de safrà, un dent d´all i una mica de julivert, afegim al morten els 3 tomaquets rallats i tot junt ho posem a sofregir a la paella juntament amb les mongetes tendres tallades petites i el pebrot verd picat.  Quan el sofregit estigui llest afegim l´arròs i l´enrossim 1 minut.  Ja hi podem posar les 10 tasses de fumet i puguem el foc. la cocció del arròs durarà aproximadament 15 minuts. Quan faltin 3 minuts posarem els daus de rap repartits, i unes tires d´allioli per sobre i ho posarem els últims 3 minuts al forn amb el gratinador fins que l´arròs s´acabi de fer i la muselina d´all s´hagi enrossit.  El traiem del forn, hi posem les escopinyes per damunt i cap a taula!!!! Molt recomanable!

2 comentaris:

  1. TE BONA PINTA, ET VOLDRIA PREGUNTAR SI ALLIOLI TREUS EL COR, COM EL FAS?
    GRACIES, TENS BONES IDEAS.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, gràcies pel teu comentari. Per aquest plat necessito un allioli suau i no molt dens, per tant, el faig al minipimer com si fos una mayonesa amb 1/3 de dent d´all sense el cor. Encara que quan l´all el cuines amb una mica de calor, en aquest cas el gratinem, en principi ja no repeteix. Agafo un vas de minipimer amb 3 dit d´oli, 1 ou, 1/3 de dent d´all i un polsim de sal i al minipimer uns segons.

      Elimina