diumenge, 7 de setembre del 2014

Llonza llaminera farcida de camagrocs

És una recepta de la meva mare amb un toc personal.  Necesitem per 6 persones:
-2 llonzes llamineres (filet de porc)
- Camagrocs (altres boltes de temporada també anirien bé)
- all, julivert, 1 ceba, mantega, brou fosc de carn i fil de cuinar.

Agafem les llonzes i les obrim en canal per poder posar-hi el farcit de bolets, si sabeu obrir els filets i que quedin com un llençol després podreu posar el farcit, enrollar com si fos sushi i el farcit quedará més protegit quan hi poseu el fil de cuina per lligar-los. Els camagrocs els saltajarem amb una mica d´all i julivert, els posarem dins les llonzes, enrollarem les llonzes i les lligarem amb fil de cuina.  Ara en una cassola o paella marcarem 3 minuts per cada costat les llonzes salpebrades perquè agafin el color de rostit,  tapem i les posem 15 minuts al for a 180 graus perquè s´acabin de coure. Ara traiem les llonzes de la cassola, les reservem en una safata i les tapem amb paper d´alumini. Amb el forn apagat les podem guardar perquè es mantinguin calentes mentres fem la salsa.  Per fer la salsa: Agafem la cassola on hem fet les llonzes i la posem al foc, intentant reduir els sucs de cocció que han deixat les llonzes un mica, quan ho tenim una mica caramelitzat hi afegim el brou fosc de carn, barrejem i ho posem to en un bol.  Ara a la cassola posem la ceba picada molt molt fina i la sofregim amb mantega, quan la ceba estigui feta afegim el liquid del brou i els sucs de cocció i a foc mig reduirem el liquid a la meitat més o menys fins que la salsa agafi una mica d´espessor (sempre podem utilitzar algun tipus d´espessidor per ajudar al procés). I per acabar la salsa, posarem un parell de nous de mantega, per donar brillantor, colarem la salsa i ja la tenim llesta per posar per damunt les llonzes i servir el plat.  Aquest plat acompañat d´un puré de patata o arrròs blanc es perfecte.  Bon profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada