Les sardines en escabetx són un clàssic que va molt bé perque tens el sopar de 2 o 3 dies solucionat. Queden boníssimes, és un plat econòmic i molt saludable. Qué més voleu? En aquest escabetx hi dono un toc de calitat amb el Cava. Necessitem:
Per 15 sardines:
- 200ml cava
- 50ml de vinagre
- oli, alls, farina per fregir, pebre vermell dolç, uns grans de pebre i un manat d´herbes aromatiques (llorer, farigola, marduix, etc..)
Enfarinem les sardines (jo utilitzo meitat farina de blat i meitat farina de cigró) i les fregim 3 minuts amb un recipient amb oli i 3 o 4 grans d´all sencers, quan estiguin les retirem i reservem.
En una altre cassola amb un raig d´oli enrossim 3 o 4 dents d´all, quan siguin rossos i posem 2 cullerades petites de pebre vermell, les herbes aromà
tiques, els grans de pebre, esperem 1 minut i afegim el cava i el vinagre. Ho cuinem 5 minuts fins que s´evapori una mica el vinagre i l´alcohol i llestos. Posem les sardines a una safata i tirem l´escabetx per sobre. Deixe´m refredar i ho posem a la nevera. Es millor menjar-ho l´endemà i fred amb una mica de pà amb tomaquet. Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada