diumenge, 1 de novembre del 2015

Bunyols de moniato

Aquest any volia fer de postres per la castanyada algo diferent i quan vaig veure aquesta recepta mallorquina vaig pensar que aquests bunyols amb el moscatell també hi anirien molt bé, jejeje.  Per fer uns uns 50 bunyols aprox necesitem:
600g de moniato vermell pelat i a daus
400g de farina
3 ous i un rovell
25g de llevat fresc
150g de llet
1 litre oli per fregir els bunyols
Sucre per posar per sobre els bunyols
Posem a bullir el moniato tallat a daus uns 25min. Un cop bullit fem un puré ben fi amb el moniato, si tenim un passapuré millor. Quan el puré sigui tebi hi barrejem els 3 ous sencers i un rovell, seguidament desfem el llevat en els 150ml de llet i també ho barrejem amb la massa. Ara anem barrejant e incorporant poc a poc la farina i treballant la massa (millor utilitzar un bol gran) sense que es fagin grumolls. Un cop hem posat tota la farina i ens ha quedat una bola de massa, ho tapem amb un drap i ho deixem 1 hora perque dobli el seu volum. Ara bé la part important, fregir els bunyols.
Hem de posar aigua en un bol per mullarnos els dits cada vegada que agafem massa perque no sen's enganxin els dits de massa. Hem de fer boletes de massa amb una mà i hem la altra mà humida amb aigua agafar la bola apretarla amb la punta del dits pel mig per fer-li el forat i deixar caure la massa a la paella amb l'oli roent. Aixi anar fent bunyols i retirant un cop els veiem daurats. Avans de menjar-los els hi tirem una mica de sucre per sobre.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada