Pastís de peix clàssic de la cuina del nord d'espanya "pastel de cabracho".Alguns diuen que és un invent de Juan Mari Arzak però també he llegit a algun que diu que Arzak ho va copiar de la seva àvia i jo me'l crec. En tot cas es boníssim i facilíssim. Vaig fer-lo tal i com marca la recepta, amb escórpora, però es pot fer amb altres peixos. Necesitem per 6 persones:
700g d'escórpora fresca i sense cap
11 ous
350 ml de crema de llet
350 ml de salsa de tomàquet fregit
2 pastanagues, 1 porro
Posem a bullir en una olla amb aigua la pastanaga i el porro, quan arrenqui el bull posem l'escórpora 13 minuts. Deixem refredar una mica l'escorpora i mica amb mica separem la carn del peix sense pell ni espines, un cop tinguem només la carn, amb dues forquilles la desengrunem per deixar trocets ben petits. En un bol gran batem els ous, posem el peix, la crema de llet, la salsa de tomàquet i salpebrem.
Ara untem de mantega un motlle i posem la barreja dins. Posarem el motlle sobre una safata al bany maria al forn a 210 graus durant 1 hora. Deixem refredar i servim amb una mica de maionesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada